Zapečený květák

8. července 2012 v 13:24 | Ivy |  Recepty aneb co jsem ochutnala
Potřebujeme 1 porce:
300g květáku
200g rajčat
1 vejce
20ml mléka
1KL másla
100g cihly v celku (může i nemusí)
+ koření na dochucení porce dle chuti

Postup:
Květák uvaříme a rozmačkáme, vylijeme z mísy přebytečnou vodu, přidáme rajčata na kostičky, osolíme a opepříme. Dáme to do pekáčku vymazaného máslem a zalijeme rozšlehaným vejcem s mlékem. +Můžete/nemusíte vrch posypat nastrouhaným sýrem. Pečeme v předehřáté troubě 25-30minut.



Další výborný oběd. Moc se mi povedl, ale mohlo to být lepší, protože to vymačkáme vodu mě napadlo až když jsem si to nandavala a byla tam ta přebytečná voda (+pozor na rajčata ty vám na té vodě taky přidají). Abych si to vylepšila tak jsem si tam dala sýr, který rozpečený miluju.


!!! Žádný z receptů, co v téhle rubrice uvidíte jsem nevymýšlela sama, vždycky si udělám, co najdu na netu nebo se tím hodně inspiruji. Vždycky uvedu zdroj původního receptu !!!
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama