Rebarborový koláč

12. srpna 2012 v 21:03 | Ivy |  Recepty aneb co jsem ochutnala
Potřebujeme:
Na těsto:
3 lžíce medu1 lžička jedlé sody
1 lžíce oleje1 lžička skořice
2 vejce1/2 šálku mléka
2 šálky nakrájené rebarbory2 šálky clz pšeničné mouky (může být i normální polohrubá)
špetka soliněco na vymazání a vysypání plechu
voda (na spaření rebarbory)

Na topping:
1 lžička skořice1 lžička třtinového cukru
ovoce (jahody, ostružiny, co máte doma)


Postup:
Kousky rebarbory dáme do hrnce, zalijeme vařící vodou a necháme 1-2 minuty vařit ať se rebarbora spaří a zbaví kyselé chuti. (Opravdu jen 1-2 min. aby se vám z toho nevytvořila kaše.) Slijeme vodou.
Do mísy dáme med, olej, vejce, promícháme a přilejeme mléko. Přidáme prosetou mouku, sodu, skořici a sůl. Měla by vzniknout táhlá konzistence těsta. Přidáme rebarboru, zamícháme a těsto vlijeme na vymazanou a vysypanou koláčovou formu, posypeme skořicí, nazdobíme ovocem (já použila ostružiny) a lehce pocukrujeme.
Dáme péct na 175°C na 30-40 min. Respektujte skušenosti s vlastní troubou, mě stačilo necelých 30min. - často kontrolujte špejlí.

!!! Žádný z receptů, co v téhle rubrice uvidíte jsem nevymýšlela sama, vždycky si udělám, co najdu na netu nebo se tím hodně inspiruji. Vždycky uvedu zdroj původního receptu !!!

 


Komentáře

1 recacha recacha | Web | 13. srpna 2012 v 9:48 | Reagovat

vypadá to zajímavě, já mám rebarboru na zahradě tak, že možná vyzkouším :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama